måndag 8 december 2008

Vad gör man...

...med en treåring en hel dag? När lillasyster är sjuk och vädret är piss. När man tittar ut ser det ut som om den regntunga himlen har fallit ner ungefär. Alltså inte så himla lockande att gå ut.
Känns som om vi har gjort massa saker idag, och klockan är bara halv två.

Vi har:
*Pärlat, både pärlplattor och halsband
*Spelat spel
*Målat med vattenfärger
*Målat med "tubfärger" (vattenfärg på tub)
*Lagat lunch ihop (han kan kanske t.o.m. vara näääästan till lite hjälp ibland)
*Läst bok
*Tittat på film
*Tömt diskmaskinen (Vilme plockar ur och jag ställer in i skåpen)
*Vilat en stund (fast utan att somna såklart, även om mamman var rätt sugen..)
*Tagit hand om gnällig lillasyster (som nu ligger och sover)

Har ingen lust att baka nåt, för då äter jag bara upp det. Ska lägga in lite tvätt i tvättmaskinen, men det tar ju inga tider.
Men vaaaad ska vi hitta på sen?

Lussekatter skulle vara en ide, för det har vi inte gjort några än i år (fast då sprack det där med bakningen), men vi har ingen saffran. Har en mil till närmsta affär, och dra med Eira ut och åka bil känns inte så schysst.

Suck och blä!

*

2 kommentarer:

mammigranten sa...

JObbig sits. Hade vi bott närmare så hade vi kunnat komma över med saffran, men jag vill heller inte ut i detta väder. Wilda orkar inte riktigt idag, äter inte så mycket s orken är ju inte direkt på topp. Blä sen är det massor som behöver bli gjort, men det går ju inte att slå in julklapparna som eg är det som skulle behöva göras.
Tycker du gjort massor med Vilme, jag är glad att barnen leker själva nu en stund, så jag kan vila ifatt alla sömnlösa febervaknätter.

Anonym sa...

Hej!
Du kan vika en loppa som ni sedan färglägger. Sen skriver du i saker som du vet att han tycker om och klarar själv. Till exempel sjunga en sång, hämta något, hoppa på ett ben, räkna något, säga favorutfärgen, favoritfilmen, tala om man man allra helst önskar sig osv. Det kan man göra ett bra tag.
Krya på er!