söndag 23 november 2008

Söndag igen

..och veckorna går så himla fort! Nästan så det är otäckt. Imorgon är det redan måndag igen, och innan vi vet ordet av så är det fredag. Skumt! Kan inte minnas att det gick såhär fort när man var liten... För det gjorde det väl inte?

Idag har vi iallafall varit i JKPG och shoppat lite. Vilme fick vara hos farfar, för hans intresse för affärer är likamed noll... eller hundra iofs om det är en leksaksaffär, och då kan man aaaldrig få honom därifrån. Målet med dagen var i första hand att köpa en bilbarnstol. De hade erbjudande på den vi hade kikat på, så det fick bli att vi köpte den nu. EDgentligen är det väl ingen brådska, för Eira sitter bra i babyskyddet än så länge, men så småningom blir det ju nödvändigt. Vi har dividerat länge och väl om huruvida vi skulle köpa en till bakåtvänd stol eller om Vilme skulle få åka framåt istället. Beslutet blev att vi inte känner oss bekväma i att vända honom än, så det fick bli alternativ 1. Även expediten i kassan sa att detta var ett gränsfall, men för att vara på den säkra sidan så ska man ju inte vända på dem förrän de fyller 4 som tidigast.
Innan trodde jag alltid att det var vikten som var det viktiga (nästan lite vitsigt), men det är det ju inte. Man måste väga MINST 15 kilo, för annars funkar inte bilens bälten, men man ska helst också vara 4-5 år MINST. För nacken och ryggen inte är så starka att de skulle klara av en krock i framåtvänt läge. Med vår historia med bilar och hemskheter kände vi att vi inte hade något val. Man skulle ju aaaldrig förlåta sig själv om något hände med Vilme som vi hade kunnat förhindra... (BTW så går det ett syskonpar på Vilmes dagis, en vääääldigt liten tre och ett halvt åring och en ett och ett halvt åring. De åker båda framlänges... Skandal)
Så nu är vi en Britax Twoway rikare och 1800 spänn fattigare. Känns gott!
Dessutom satte den trevliga expediten in den direkt i bilen, så vi slapp fixa med det med. Den gamla (en Maxi Cosi Mobi) har vi nu tagit in och den ska tvättas innan Eira ska få den. Måste försöka fixa bältena lite med för de är så himla mjuka och snurrar sig hela tiden. Har ni något förslag på hur man kan få dem "styvare"? Jag tänkte på hårspray, men det kanske inte är så smart..:-)

Vi hann även med lite shopping på IKEA och lite lunch, men sen styrde vi kosan hemåt igen. På vägen hem åkte vi förbi en olycka där hela passagerar sidan på den krockade bilen var intryckt. Hoppas verkligen att det inte hade suttit någon där, för den kan omöjligt ha klarat en sådan krasch. Usch. Fick lite otäcka flashbacks där en stund. Inte för att jag egentligen vet hur bilen som Nicklas körde såg ut, men jag har ju sett den på kort och det såg inte roligt ut kan jag säga.

Nu är Niko och tränar fotboll. Han kan ju ff inte springa så bra, men han brukar stå i mål. Det är ju kul att han kan vara med iallafall, även om det aldrig kommer bli fotboll på "allvar" igen.
Barnen har precis somnat och jag ska hitta något att äta till kvällsmat.

So long!

Förresten... Kul att ni kommenterade förra inlägget. Keep up the good work!





Bilder från när barnen badade för ca. timme sen...

4 kommentarer:

Anonym sa...

herregud här har det hänt saker. kollar alltid din blogg flera ggr per dag och ingrt har hänt. men så nu kommer man hem intet ont anande och ...vips så har du bloggat massor. för det är du värden stoor pöss. så PÖSS på dig

Anonym sa...

Hann inte kommentera sist jag va inne..men nu tänkte jag säga att FAN VA KUL ATT DU ÄR TEBAX!! Tappa inte lusten nu igen bara..va duktig hon är Eira på att sitta! Jag funderar på en sån där bumbo (eller vad det heter) till Leo..känns oxå för stor för babysitsen..

Anonym sa...

Hello! Vad skoj att du är tillbaka! Det är jobbigt ju att inte få veta vad ni sysslar med om dagarna! :-)

Tycker det var ett klokt val att ni köpte en bakåtvänd barnstol till. Vi vände Sander först vid 4 och Leah kommer vi inte vända tidigare heller. Men jag vet måååånga som vänt sina barn innan de fyllt 4, och mycket tidigare också. Själv skulle jag aldrig våga det. Våra barn har heller aldrig klagat på att de får åka bakåtvända, vilket tydligen många ungar gör, enligt föräldrarna iaf. De har helt enkelt inte fått nåt val, punkt slut.

Många fina foton du lagt ut!

Anonym sa...

Trodde inte Bumbon funkade i badkaret med så mycket vatten... Trodde den blev ostadig då, men bevisligen går det ju så det får vi testa med nästa barn...