torsdag 27 november 2008

Dagens rapport

Idag har vi haft lite bestyr för oss. Vi började dagen med en tripp till tandläkaren för Vilme. Pappan fick börja jobbet senare så han kunde ta det, för jag visste inte alls hur Vilme skulle reagera. Skulle det bli jobbigt så är det ju inte så smidigt att vara själv med båda två... Men eftersom pappan jobbar i närheten av tandläkaren, och vi bor över en mil därifrån, så åkte jag och Eira med så vi kunde släppa av pappan på jobbet efteråt.
Vilme var ledsen innan vi åkte och skulle inte alls till tandläkaren, men vi kom iallafall i väg till slut. Tydligen hade han skött sig aldeles utmärkt väl där, och pappan sa att han var riktigt stolt över sonens medgörlighet. Vilme fick en tandborste, en ring och lite "dunderhonung" för besväret.
Eira och jag hann endast åka till coop och förnya pappans busskort, sen var hela tandläkarbesöket klart. Snabbt och smidigt!
Efter detta lämnades pappan på jobbet och barnen och jag styrde kosan hemåt igen. Vilme skulle lämnas på förskolan, och torsdagar är deras "skogsdag" så det blev att lämna honom där... Tur att man har en terrängbil :)

Dagens andra bestyr var ett BVC besök för Eiras del. 6 månaderskontroll och tillhörande läkarundersökning. Det gick bra. Eira är tydligen väl utvecklad för sin ålder och följer sina kurvor (precis på mitten) alldeles perfekt. Eftersom Eira var förkyld vid 5 månaderskollen så fick hon även sitt vaccin idag. Det gick väl sådär, men hon skrek iallafall inte lika mycket som förra gången. Läkaren och sköterskan stack samtidigt i varsitt ben, så det kanske underlättade. (Barnen får två sprutor här om man önskar. Den ena är pnemokockvaccin)
Dagens siffror blev iallafall 7865g och 66cm lång. Hon växer så det knakar lilla damen.

Sedan åkte vi hem (ja, BVC ligger ju oxå i "samhället", ca 1 mil härifrån) och hämtade Vilmos på dagis. Vi hade skjutit lite på tiden eftersom vi hade lite inbokat så idag fick han äta mellanmål där. Vilken lyx! :)

Sen var det matlagning, bad och läggning.... och nu är dagen typ slut. Lite TV blir det först såklart...

Imorgon är far i huset ledig så då ska det fejas och pyntas. Hoppas jag hittar alla stjärnor... Jag är inte känd för att ha världens bästa ordning!

Ciao!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Duktiga barn idag då!

Anonym sa...

Vad skönt att det gick så bra hos tandläkaren! Och att det gick bra på BVC! Söta, duktiga barn! :)

Kram!

Anonym sa...

Vad fint att få så mycket avklarat på en dag!
Leah var också hos tandläkaren igår, eller egentligen var det en tandhygienist. Eftersom hon inte hade en aning om vad det innebar att gå till tandläkaren såg hon fram emot besöket med spänning och verkade också tycka det var riktigt kul. Här får förresten barnen en mjukiskanin med två stora tänder i duktighetspresent. :-)

Hoppas det inte blir några biverkningar efter sprutorna!