söndag 10 augusti 2008

Skördetider

FNISS!! (Endast insatta förstår vad jag menar...:-))

Men iallafall så var vi ute på en skogspromenad igår. Hade med oss en burk och hoppades att vi skulle hitta MASSOr med blåbär.. Kändes liiite snopet när allt vi hittade var typ en deciliter. Dessutom tre hallon och två kantareller. Inte illa va?



Efter skogspromenaden rensade vi vår grusinfart. Lika bra att passa när inte bilen är hemma... (Btw, har vi en skitbil. Nån rem eller liknande gick sönder i fredags, så nu är den inlämnad. Hoppas vi får tillbaka den imorgon redan. Känns lagom kul när vi lagade bilen för 7000:- i juni)
Mamma och pappa tittade förbi i sällskap av mina fastrar+ en ingift farbror. Sedan var vi på kräftskiva på kvällen hos kompisar. Trevligt som sjutton! Vilme sov hos farfar och Eira somnade i vagnen under kräftätandet, så vi hade det riktigt lugnt och skönt. Var hemma efter tolv nån gång och dte är SENT för oss!! Men eftersom Vilme inte var hemma så sov resterande i familjen till ca 9.30. Skönt!

Idag är vi trötta och har en riktig slödag. Vädret är inte speciellt trevligt och det känns verkligen som om det vore höst ute på riktigt nu. Så det känns bra att bara sitta inne, och tur är väl det. Eira sover ju självklart alla dagar men idag har hon sovit lååånga stunder och vi har fått väcka henne för mat, så hon inte kommer alldeles i otakt. Vilme hade somnat sent igår hos farfar och vaknade rätt tidigt i morse så även han är dödstrött idag. Så trött att han somnade hängandes på pappan förut. Det är något som inte har hänt på säkert två år. jag har legat och läst större delen av dagen, och det är ju riktigt trevligt. Läste ut Liza Marklunds livstid, och den var BRA!

Nu ska jag fota lite kläder till traderaauktioner. Måste få tummen ur att lägga ut alla grejer nu... Har inte plats för att spara gamla urvuxna barnkläder. Ut med skiten! :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltså, jag undrar mest vad ni ska göra för smaskigt med de 2 kantarellerna...
Här finns inte en svamp vad jag har sett, och blåbären är redan borta. Björnbär däremot finns det gott om.
Nästa gång kommer det 2 kassar kläder tillbaka till, så du får ligga i! Har du förresten inte rensat ur något snart som Love kan ha? Det ekar i hans garderob.