Experimenterade lite själv och resultatet blev alldeles underbart :)
Dessa chokladbollar smakar väldigt likt "vanliga", och är alldeles LCHF-vänliga. Om man bortser från sötningsmedlet, men det kan man ju skippa om man vill.
LCHF chokladbollar
100 g smör
ca 100 g kokos
2 msk sötningsmedel (strövariant)
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk kallt kaffe
1 msk vispgrädde
1 äggula
Blanda som med "vanliga chokladbollar" och rulla sen i kokos.
Titta, de ser alldeles vanliga ut också.
Efter mina egna uträkningar så blir det ca 10 g kolhydrater på hela smeten. Jag gjorde mina chokladbollar rätt små, så det blev 25 st. Alltså knappt 0,5 g kolhydrater/boll. Väldigt mycket "low carb" för att vara ett "fikabröd", och väldigt mycket "high fat" eftersom kokos innehåller mycket fett. Klart godkänt!
...och GOTT!
11 kommentarer:
Ska prova! I den varienten jag gjorde var det mörk choklad och grädde också tror jag... Men jag tror de här verkar godare.
Hmm äggula i nåt som inte ska in i ugnen, sånt tycker jag inte om riktigt haha
Supergoda!!
Jag uteslöt äggulan och tog vanilj-essens istället för vaniljsocker och ca 3 matskedar sukrin som sötning! Blev supergoda!
Ska man ha 100 gr kokos i själva smeten eller är det meningen att man ska rulla i all den kokosen? Tänkte testa! :)
Oh de där ska jag prova ikväll eller imorgon! Håller precis på att baka lchf skorpor=)
Ska all kokos vara i smeten eller ska man ha lite att rulla i oxå ?
Kokosen ska vara i smeten. Sen tar du man lite till och rullar i. :-)
Är detta recept helt ditt eget? Undrar vara källan kommer ifrån som att det är samma som jag använder mig av.
Japp, det är faktiskt mitt eget recept... Så JAG är källan!!
Gjorde dessa idag, mycket goda och ett värdigt alternativ till "riktiga" chokladbollar.
Jag använde Icas Stevia Strö, och tog närmre 3 msk. Dessutom bytte jag ut ca 40 g smör mot kokosfett :)
Skicka en kommentar