fredag 2 oktober 2009

Sjukt var det här

Vilme är sjuk! Ogillar detta faktum mycket eftersom han blir så himla påverkad. Han börjar ju bli rätt stor nu, så febern går inte lika obemärkt förbi som den gjorde när han var liten. Då var han i stort sett som vanligt, medan han nu ligger i soffan och gråter att han inte orkar "flytta sig". Lilla plutten!

Han är dessutom helt hopplös att få i alvedon, så det får vi bara ta till i yttersta nödfall. Igår kväll blev det yttersta nödfall, då han började skaka (inte krampa som tur var) och var alldeles brännhet. Vi fick ge honom ett stolpiller. Trots att han gick med på dealen (han ska få en present när han är frisk) så blev det protester när det väl kom till kritan och det känns ju inte alls kul. Tyvärr kan han inte ta flytande, för då kräks han. Så vi hade inget val.
Medoksinen gjorde iallafall verkan så han kunde sova hela natten utan att vakna. Pappan fick ha en alldeles egen kamin i sängen. Lyxigt!
Själv blev jag förpassad till en madrass i Eiras rum. Så går det när man vänjer barnen vid att sova tätt, tätt intill :)
(Vilme sover ju vanligtvis i sitt rum, men inatt sov han hos i vår säng såklart. 4 stycken i sängen blir lite väl trångt, speciellt om en är en kamin.)

Nu ska plutten och jag fika lite här. Eiran är på förskolan (pigg som en mört), så Vilmos och jag är alldeles ensamma. Mys.
När Nicklas kommer hem i eftermiddag ska jag åka in och handla. Skönt att få en liten paus från sjukstugan.
Har även lovat sonen att köpa glass och strutar, och att hyra film. My little pony är beställt, så det är väl bara att lyda :)

So long!

2 kommentarer:

Lina sa...

Här är det feberfritt idag, så det är fullt ös...Hoppas vilmos sjuka går över lika snabbt som Mejas.

Sanna sa...

Krya på sig Vilme!
Här har vi också sjukstuga var och varannan dag, är det inte den ena ungen så är det den andra...Dagis ger, dagis tar...suck.