måndag 7 juli 2008

Vilmes "fuskonbullar"

Idag har vi bakat "fuskonbullar", Vilme och jag. Egentligen heter det nog Havrefrallor eller liknande, men jag sa till Vilme att det var frukostbullar. Bara för att han inte skulle tro att det var "vanliga" bullar (typ kanelbullar) och sedan upptäcka att så inte var fallet och bryta ihop.
Därav namnet "fuskonbullar".

Här kommer receptet på ett mycket smifigt och gott frukostbröd. Kanske inte det allra nyttigaste, men what the heck! :)

Havrefrallor ca. 36 st.

1 pkt jäst
1 l. ljummet vatten
1 dl olja
salt
en skvätt sirap (eller socker)
6 dl havregryn
vetemjöl

Lös jästen i ljummet vatten. Häll i olja, salt, sirap och havregryn. Blanda lite. Ta därefter i vetemjöl tills det blir en lagom kladdig deg. Den kan vara ganska lös eftersom man bara ska göra bullar av den sen.
Låt degen jäsa i ca 45 min, sedan rulla den till bullar. Jäs igen på plåten i ca 20 min. Skåra bullarna med en kniv och sätt sedan in dem i ugnen på 250g i ca 10-12 minuter.
Släng gärna in en mugg vatten i botten på ugnen innan du stänger luckan. Då får bullarna en hård yta av kondensen.

Klart!


Nu ska här bakas. Inte alla som har världens bästa hjälpreda...


...hade aldrig klarat det utan honom.


Färdigt resultat.

Inga kommentarer: